Bezoek Budapest - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Maaike en Thijs - WaarBenJij.nu Bezoek Budapest - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Maaike en Thijs - WaarBenJij.nu

Bezoek Budapest

Door: Maaike en Thijs

Blijf op de hoogte en volg Maaike en Thijs

21 Augustus 2008 | Hongarije, Boedapest

In Budapest hebben we 2 ontzettend gave dagen gehad. Dinsdag zijn we na aankomst s avonds de stad in gegaan om een hapje te eten en hebben we de Donau voor het eerst gezien met alle mooi verlichte gebouwen. Woensdag opnieuw de stad ingegaan. Het was toen zo warm dat we van "ellende" maar in een van de vele zwembaden zijn gedoken. Een aangename verkoeling in een werkelijk prachtig zwembad. Een mooi oud gebouw inclusief allerlei modder- en stoombaden. Na dit heerlijke middagje poedelen vielen we met onze neus in de boter en stonden vooraan bij een grote vuurwerk- en Hongaarse traditionele dansshow die werd gegeven ter ere van het 1008-jarige bestaan van Hongarije.
Donderdags naar het eilandje in de Donau gegaan om in het park daar wat verkoeling te zoeken. Later nog een stuk door de stad gewandeld en na een flinke klim hadden we een schitterend uitzicht over de Donau. Morgen alweer het laatste ochtendje. We gaan dan nog een paleis bekijken en om half 3 gaat de trein naar Belgrado. Het hostel is al geboekt, dus het volgende bericht vanaf daar.

groeten Maaike en Thijs.

• 22 Augustus 2008 - 06:52

Hansje:

zo'n zwembad! daar kun je alleen maar van dromen!heb je er nog de vlinderslag geprobeerd?
    het ziet er allemaal mooi oostblokkerig uit. mooie gebouwen.

Hansje

• 22 Augustus 2008 - 07:10

Rien:

ziet er allemaal mooi uit. zwembad heb ik ook wel eens voor gestaan. was ik toch maar naar binnen gegaan!

nog veel plezier, rien

• 22 Augustus 2008 - 08:02

Rianne:

Nou ik moet nodig ook eens in Budapest kijken!
    Leuk om gelijk wat foto's te zien

Tot in Belgrado

Liefs Rianne

• 22 Augustus 2008 - 17:19

O - O:

Leuk verslag.In dat beroemde bad hebben wij ook gezwommen samen met onze club. Goede reis Belgrado.Love O - O

• 23 Augustus 2008 - 07:32

Merijn:

Mooie foto's! Veel plezier in Belgrado!

Merijn

Maaike en Thijs

Op 16 augustus vertrekken wij samen voor onze rondreis door Zuid-Oost Europa. We zijn van plan om via deze site bij te houden wat we allemaal meemaken om onze thuis achtergebleven familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden. Zoals het er nu uitziet zal de reis langs de volgende steden/streken gaan: Wenen/Oostenrijk Budapest/Hongarije Belgrado/Servië Skopje/Macedonië Thessaloniki/Griekenland Athene/Griekenland Patras/Griekenland Ancona/Italië Adriatische kust/Italië

Actief sinds 29 Juli 2008