Athene - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Maaike en Thijs - WaarBenJij.nu Athene - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Maaike en Thijs - WaarBenJij.nu

Athene

Door: Maaike en Thijs

Blijf op de hoogte en volg Maaike en Thijs

29 Augustus 2008 | Griekenland, Athene

In Thessaloniki was het na een heerlijk dagje relaxen aan het zwembad natuurlijk ook wel weer tijd voor een cultureel verantwoord dagje. Zo hebben we de ruines van een paleis uit de 6e eeuw bekeken dat pas zo'n 60 jaar geleden ontdekt is en middenin de stad ligt. Daarnaast hebben we een museum bekeken dat het Griekse leven door de eeuwen heen liet zien. Hier waren zowel religieuze voorwerpen als schilderingen en mozaieken uit vroegere kerken in Thessaloniki te zien, maar ook gebruiksvoorwerpen als munten, schalen en kruiken en graftombes die hier helemaal mee waren uitgerust. 's Avonds nog heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel en de volgende dag op weg naar Athene.

De treinreis verliep soepel en was heel erg mooi. Veel wisselende landschappen: uitzichten op de zee, tochten door hele vlakke gebieden, langs mooie, hoge, begroeide bergen en wat minder hoge, dorre bergen/heuvels. Dit alles passeerde ons onder begeleiding van orthodox Grieks gezang (ten minste, dat denken wij) van 4 'jongere' oudere dames die achter ons zaten die erg beledigd waren toen ze daar na 2,5 uur op aangesproken werden.

Na aankomst in het hostel zijn we vrijwel direct Athene ingegaan en hebben heerlijk gegeten aan de voet van de Acropolis, die we vanochtend beklommen hebben. Speciaal wat vroeger opgestaan om de ergste warmte voor te zijn. Het hele complex op de Acropolisberg plus het uitzicht daar vandaan is erg indrukwekkend. We waren dan ook blij dat we de (foto)camera's bij ons hadden. Er lijkt vanaf dat punt geen einde te komen aan de stad Athene en al haar prachtige tempels en zuilen. Ook de tempels op de Acropolis zelf zijn erg indrukwekkend door hun omvang en uiterlijk. Vanavond gaan we opnieuw de stad in om afscheid te nemen van de Acropolis.
Morgen vertrekken we met de trein naar Patras, waar we ook een nachtje zullen blijven. Tot snel en fijn weekend allemaal! Leuk om al jullie berichtjes en reacties te lezen!

groetjes Maaike en Thijs

• 29 Augustus 2008 - 16:02

Iet:

Ha Maaike en Thijs,
    Wat een indrukwekkende reis is dit geworden. Ik hoop dat jullie ook een beetje aan wat rust toekomen.
    Avontuurlijk allemaal, en fijn dat jullie zo genieten.
    Ik ben benieuwd naar al jullie foto's.
    Tot de volgende keer,
    Liefs.

• 29 Augustus 2008 - 16:18

Jo :

Hey

wat een leuke reis hebben jullie! heel benieuwd naar foto's en film!

• 29 Augustus 2008 - 16:36

O En O:

In gedachten gaan we twintig jaar terug naar de tijd toen we daar ook waren.
    Gisteren met Rianne, Joline en Merijn naar het Muzee (visserijmuseum in Scheveningen) geweest, vervolgens naar Panorama Mesdag dat veel indruk heeft gemaakt en tenslotte pannenkoeken gegegeten in het Sonnetje.
    Oh ja..de dag begonnen met een bezoek aan een show van grote tot zeer grote vazen met enorme planten. Het bezoek voldeed geloof ik niet aan de verwachteingen, maar zoveel te meer deden de andere bezoeken.
    Rianne weet inmiddels wie 'O en O' zijn.
    groet.
    Oma en Opa

• 29 Augustus 2008 - 21:34

Rianne:

Tja, ik ga in gedachten wel meer dan 30 jaar terug. Mijn eerste vliegreis: naar Athene met Opa. Spannend, geescorteerd door twee straaljagers vanwege een dreiging het vliegtuig uit de lucht te schieten. Maar de Acropolis was zeker zo indrukwekkend en warm.
    Veel plezier
    Liefs Rianne

• 31 Augustus 2008 - 17:00

De Dallies:

Hoi Maaike en Thijs,

Wat leuk om zo te kunnen zien wat jullie allemaal al gezien hebben. Heel modern, had je tijdens onze interrailreis 20 jaar geleden niet. Sterker nog we hadden niet eens een mobieltje, maar moesten met een collect call naar huis bellen. Leuke foto's ook. We zijn benieuw naar het volgende verslag. Veel plezier nog! De dallies. (PS wij hadden ook een leuke / warme vakantie aan het Gardameer)

Maaike en Thijs

Op 16 augustus vertrekken wij samen voor onze rondreis door Zuid-Oost Europa. We zijn van plan om via deze site bij te houden wat we allemaal meemaken om onze thuis achtergebleven familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden. Zoals het er nu uitziet zal de reis langs de volgende steden/streken gaan: Wenen/Oostenrijk Budapest/Hongarije Belgrado/Servië Skopje/Macedonië Thessaloniki/Griekenland Athene/Griekenland Patras/Griekenland Ancona/Italië Adriatische kust/Italië

Actief sinds 29 Juli 2008